Värderingar
Öppenhet
"SÅ MYCKET AV DET VI HAR INOM OSS FÅR KOMMA FRAM UNDER ETT BRÖLLOP. DET VACKRA, DET SÅRBARA, DET LUSTIGA... VI ÄLSKAR ALLT "
GENUINITET
"VI VÄRDESÄTTER ALLA DE GENUINA STUNDER SOM BRÖLLOP HAR OCH VI PRIORITERAR ATT ARBETA I SAMMA ANDA."
ÄVENTYR
"VI ANSER ATT EN RELATION ÄR ETT ÄVENTYR I SIG. DET ÄR RISKABELT, OKÄNT OCH UNDERBART."
Kärlek
"KÄLLAN I ALLT. UNIK I ER. VI STRÄVAR EFTER ATT BERÄTTA ER HISTORIA PÅ ETT SÄTT SOM KREATIVT UTTRYCKER VILKA NI ÄR SOM PAR."
Previous slide
Next slide

Christian Thornell

Vid 23 års ålder blev jag munk och valde ett liv som celibat, driven av en önskan att få vara i kontakt med en kärlek större än mig. Sex år senare när jag lämnar det livet bakom mig blir jag tillfrågad att filma ett bröllop, vilket var roligt men inte något jag var särsklit emotionellt investerad i. 

Spola fram ett par år, tills jag själv träffar någon jag nu vill spendera resten av livet med. Boom. Vad som tidigare varit kärlek endast i en spirituell kontext är nu kärlek till och ihop med en annan människa.

 

Jag älskar att berätta historier som berör både mig själv och andra. Jag skapar olika typer av film men bröllop har idag blivit en klar favorit.

Patrik Thornell

Människor är för mig alla intressanta i hur lika och samtidigt olika vi är. Så mycket vi delar som inte kan förklaras men kan förstås genom att vi ser det i varandra när vi båda upplever det. Kärlek är en sådan känsla och till min förståelse den starkaste av känslor. Jag har länge drivits av viljan att uttrycka den känslan och dela den med andra.

Stig in: filmkameran. Film är det verktyg jag funnit kan förmedla det abstrakta med kraft och klarhet. Bröllop är en festival av kärlek och att få föreviga ögonblicken som strålar av glädje är för mig en tjänst jag gör mer än gärna!

FAQ

Kort sagt har en Story film ett röstberättande genom filmen medan en Highlight endast har musik. Större delen av jobbet bakom en bröllopsfilm sker i klipprummet. För en Story film gäller det att lyssna igenom allt som sagts i eventuella brev, kommentarer från gäster, under ceremonin eller i något av alla de rörande talen (ca 2-3h material) och sedan fläta samman en berättelse (ca 8-12 min) som genuint speglar kärleken mellan er och den stämning som var på bröllopet. Den berättelsen ska också gifta sig bra med musikval, övergångar och filmklipp till en helhet som säger mer än alla delarna. Det är en rätt tidskrävande process. Därför har vi också alternativet Highlightfilm som är en enklare variant där vi berättar om dagen utan röster, med filmklipp och musik.  

Inte alls. Det gäller de allra flesta, men med största sannolikhet blir också ni överraskande hur enkelt det är. Så mycket annat än tanken på oss har redan eran uppmärksamhet. När vi filmar porträtt hittar vi på lite poser i vackra miljöer. Ni behöver bara låtsas som att det är eran bröllopsdag och njuta av varandras sällskap. Resten låtsas vi sköta om. 

Det är mycket som händer på ett bröllop och som filmare vill man inte bara vara på rätt plats vid rätt tillfälle, men också gärna fånga de viktigaste momenten från olika vinklar. Två videografer lyfter eran film och gör det möjligt att klippa mellan olika bilder av samma händelse. Samtidigt är det ett arbetssätt som ger oss lugn i själen och hjälper oss att vara mer närvarande i allt som händer under dagen och samtidigt ligga steget före i moment som rigg, kommunikation m.m.

Som standard spelar vi in ljud för Story paketet, men inte för Highlight paketet. Vi använder oss av myggor och/eller lokalens ljudsystem för att få det bästa ljudet både från ceremonin och från talen på middagen. Ni får mer information om hur vi spelar in ljud genom vårt informationsblad efter första mailkontakt.   

Alla priser är angivna inklusive moms. 

Självklart. Ni har möjlighet att läsa både kontrakt & mer om vårt arbetssätt innan ni bokar oss. Vi har även möjlighet att erbjuda ett skype möte där ni kan själva kan avgöra i realtid hur väl våra bokstavskombinationer passar in på ert bröllop.

Vi erbjuder våra tjänster runtom i Sverige och även utomlands. Utanför Stockholm tillkommer en milersättning på 25 kronor/milen samt boendekostnad för det enklaste hostelet i närheten.  

Om ni har valt Story Film så är svaret Ja. Då spelar vi alltid in hela vigseln & alla tal. Detta för att vi vill försäkra oss om att kunna välja ut de allra bästa momenten till eran film. Så oavsett om ni har valt dessa tillval innan bröllopet eller inte så har ni fortfarande möjlighet att göra det i efterhand. Vi klipper då ihop dessa moment och kan leverera som separata filmer.

En daglig dos av limevatten och gurkmeja verkar ha fungerat bra hittills, men med nya varianter av fan och hans moster kan man aldrig vara säker. Därför har vi också ett bra kontaktnät med andra videografer som vi kan vända oss till för att hitta en ersättare skulle olyckan vara framme.   

Egentligen inte. Men vi blir väldigt glada om ni gör det. Det finns inget mer uppfyllande än en varmrätt efter 8 timmars intensivt arbete.

Så här ser vi på det. Att hyra in videografer till ert bröllop är lite som pensionssparande. Det är inget som ni behöver just nu men som ni kommer att tacka er själva för senare. Likt ett vin så ökar värdet av dessa minnen när ni går framåt i livet, bildar familj och blir gamla ihop. De är minnen som påminner er om vilka ni var, löftena ni gav och glädjen ni upplevde tillsammans.